O meni

Lana Velimirović Vukalović

Nakon završene Jezične gimnazije u Varaždinu, zahvaljujući uspjesima na državnim natjecanjima iz stranih jezika 1997. godine omogućen mi je izravan upis na Filozofski fakultet u Zagrebu - smjer germanistika (njemački jezik) / romanistika (francuski jezik).

Tijekom studija počela sam se aktivno baviti pisanim i usmenim prevođenjem u stručnim područjima ekonomije, turizma i informatike.

Zahvaljujući stipendiji Francuske vlade i boravku na Sveučilištu Sorbonne u Parizu, gdje sam pripremala izradu diplomskog rada na francuskom jeziku, postala sam članica Udruge stipendista Francuske vlade, čija sam bila predsjednica, a kasnije i članica Upravnog odbora.

Stjecanjem diplome i statusa profesora njemačkog i francuskog jezika odlučno sam krenula u stjecanja novih znanja i vještina vezanih za područje komunikacija i odnosa s javnošću, a naposlijetku sam završila i specijalistički poslijediplomski studij College of Europe u Varšavi u području interdisciplinarnih europskih studija - smjer 'Europska unija kao globalni akter'. Sva predavanja odslušala sam i položila na engleskom i francuskom jeziku, dok sam magistarski rad obranila na temu europskog zakonodavstva u području elektroničkih komunikacija i zaštite privatnosti.

2006. godine imenovana sam stalnim sudskim tumačem za njemački i francuski jezik temeljem rješenja Županijskog suda u Varaždinu br. 4-Su.363/06-4 od 21. studenog 2006. godine. Od tada Županijski sud u Varaždinu produljio mi je licencu u sljedeća dva mandata, a posljednji put 2014. godine.

U svojoj dosadašnjoj prevoditeljskoj karijeri susretala sam se s raznim vrstama tekstova, kako stručnim tako i literarnim.

Svoja znanja i vještine u prevođenju pripisujem i višegodišnjem radu u odvjetničkom uredu i uredu sudskog tumača za njemački jezik, kao i radnom mjestu glasnogovornice, gdje su jezična i komunikacijska znanja i vještine od velikog značaja.

Ukoliko sam Vas uvjerila u kvalitetu svog znanja, pozivam Vas da se obratite s konkretnim upitom u rubrici Kontakt, putem mobitela ili elektroničke pošte.

S poštovanjem,

Lana Velimirović Vukalović, prof.


Lana Velimirović Vukalović - Europass CV

infinius.hr